Hoe maken we van onze maatschappij een samenleving? Concrete aanbevelingen voor een verbonden stad

Wanneer:
24 februari 2016 @ 20:00 – 22:00
2016-02-24T20:00:00+01:00
2016-02-24T22:00:00+01:00
Waar:
OPEK
Openbaar Entrepot voor de Kunsten
Tussen Twee Waters, 3000 Leuven
België

2016-02-24-Affiche-VVL

Concrete aanbevelingen voor een verbonden stad

Koen Monserez (Max Last) in gesprek met
Mohamed Ridouani (schepen stad Leuven), Veerle Van Schoelant (30CC), Dries Wierckx (buurtwerk stad Leuven), Fried Aernouts (Stampmedia), Magda Peeters (Wonen en Werken) en Lalynn Wadera (CEVORA)
Muziek: JAZZ LUCA ARTS LEUVEN

Woensdag 24 februari 2016 om 20.00u in de Rotonde in OPEK, Vaartkom 4, Leuven.

Sociale contacten en de verbinding met anderen doen ons zin en geluk ervaren. Toch valt vandaag vaak een ‘wij tegen zij – verhaal’ te horen.

Hoe breng je mensen samen in onze superdiverse maatschappij? Op welke manier kunnen we ons verbonden voelen, ook met mensen waar we ons niet meteen in herkennen en met wie de verschillen groot zijn? Hoe maken we van onze maatschappij een echte samenleving?

Voorrang Van Links verdiepte zich een jaar in dat vraagstuk. We hadden Dirk De Wachter, Job Cohen, Eric Corijn en Nick Schuermans te gast tijdens lezingen over verbondenheid. Ook praktijkbezoeken aan buurthuis ’t Lampeke, kinderwerking Fabota en Compagnie Tartaren verdiepten ons inzicht.

De stad, met zijn inwoners, middenveld en beleidsmakers, heeft heel wat hefbomen in handen om mensen samen te brengen en tot samenleven te komen. Daarom gingen we samen met een vijftigtal experts op zoek naar vernieuwende en toepasbare oplossingen, waarvoor de hefbomen in de stad zelf te vinden zijn. Essentieel voor een ‘samenhangende stad’ zijn onderwijs, werk, publieke ruimte, kunsten, de media, verenigingen en buurtinitiatieven, is de conclusie van Voorrang Van Links.

Voorrang Van Links laat in dit sofagesprek enkele experts aan het woord over de concrete aanbevelingen.

Kom luisteren en mee praten.

Event op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *